RUNEBERGSTÅRTOR

fredag, februari 6

Igår var det ju runebergsdagen som säkert alla ni i Finland vet. Det är en tradition i Finland att äta runebergstårtor på runebergsdagen. De är lite mörkare och nötigare tårtor med en klick sylt på toppen och vit glasyr runt sylten. Jag är ännu på min godisstrejk så jag tänkte laga en hälsosammare version av runebergstårtor. Det här är receptet jag kom på:
Ingredienser:
100 g vetemjöl, bovetemjöl eller annat mjöl
50 g skorpmjöl
50 g mandelmjöl
2 ägg
2 msk olja
6 msk mjölk
2 msk bakpulver
en banan
kardemumma

glasyr: kvarg eller grekisk yogurt
sylt

Instruktioner:
Blanda allt förutom glasyren och sylten. Grädda i ugnen på 170 grader i muffinsformar i ca 10 minuter (10-20, du måste hålla koll på dom). Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar