HELLENIC SEAWAYS

onsdag, juli 16






Hade ingen aning om att det finns något som heter Hellenic Seaways i Grekland. Det är båtar som är lite mindre än Sverigebåtar och far runt till många grekiska öar och dessutom Turkiet.

Man måste fara antingen men flyg direkt från Aten eller med Hellenic Seaways för att komma till den lilla ön Ikaria som vi for till. Jag hade hittat den ön på nätet och sen ville min familj också dit så det blev lite som en impulsresa. Den är helt annorlunda än andra grekiska öar på det sättet att där inte är lika mycket turister, inga charterresor eller turistbutiker och typ bara lokalbefolkning och små mini markets uppe i bergen. Ända turisterna där var typ amerikaner och vi. Men det var så sjukt fint där! Förstod nu att det verkligen inte är vits att fara till turistställen där alla butiker har samma saker och alla typ kan finska och svenska, utan hellre till ställen som Ikaria som i alla fall ännu är orörda.

2 kommentarer:

  1. Jep, det är så mycket roligare att fara till såna ställen för man kommer närmare till själva landet, och inte bara till ett stort turistkomplex där allt ser likadant ut oavsett om du är i Turkiet, Grekland, Spanien eller Portugal.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja exakt! Om jag vill att det ska se likadant ut som på alla andra turistställen så kan jag lika bra stanna hemma. Man vill ju se vad som är speciellt med det landet, kulturen, maten, lokalbefolkningen och inte bara svenskar och finnar :)

      Radera